Když se přetahují kyseliny se zásadami
Existuje celá řada látek, které jsou velmi prospěšné, ale stačí jen trochu přehnat jejich přísun a už mohou působit negativně. A právě lidské tělo dokáže fascinujícím způsobem vyvažovat takto nadbytečný stav. Tento princip pochopitelně platí i u kyselin a zásad.
Co to je acidóza a alkalóza
Vnitřní prostředí našeho organizmu má mít mírně zásaditý charakter. Má na něj však vliv množství faktorů, které tento stabilní a pro život nezbytný stav narušují. Jsou to právě kyselé látky. Když pochopíme význam rovnováhy mezi kyselinami a zásadami v těle (tzv. acidobazická rovnováha), můžeme velmi významně zlepšit náš zdravotní stav a eliminovat tak nebezpečí překyselení (acidóza) organizmu, ale na druhou stranu i převahu zásaditých látek (alkalóza), která může být také nebezpečná (není však zdaleka tak rozšířená).
Čím acidóza škodí
Na neustálé vyrovnávání acidobazické rovnováhy spotřebovává organizmus mnoho sil (především ledviny a plíce) a ty pak mohou jinde chybět.
Acidóza způsobuje nespa vost, únavu, revmatické záněty kloubů, migrény, obtížně polykáme, pociťujeme pálivý pocit v ústech, dále dochází k osteo poróze a vážným poruchám centrální nervové soustavy. Někdy je acidóza doprovázena extrém ně nízkým krevním tlakem. A to jsme zdaleka všechny potíže nejmenovali.
Co acidózu způsobuje
Příčinou vzniku acidózy jsou vlivy respirační nebo metabolické, tj. zvýšená tvorba kyselin v důsledku hladovění, otrav, cukrovky, zadržení kyselin díky selhání ledvin nebo ztráty zásaditých látek při průjmech. Rovnováhu může také narušit psychická zátěž. Významnou příčinou acidózy je pak nesprávná skladba stravy.
Acidózu ovlivňuje strava
Skladbu stravy naštěstí můžeme sami upravovat a pomoci tak našemu tělu. Stravu si rozdělíme na kyselinotvornou a zásadotvornou, jak ukazuje naše tabulka a budeme se snažit vhodně kombinovat jednotlivé potraviny tak, abychom dosáhli rovnováhy.
V praxi to znamená, že většina z nás musí zvýšit podíl zásadotvorné potravy.
Velmi zásadotvorné potraviny: zakysané mléčné výrobky, proso, pohanka, řepa, brambory, kořenová zelenina, mandle, kaštany, para ořechy, řasy, jablečný ocet
Mírně zásadotvorné potraviny: některé mléčné výrobky, klíčky, výhonky, amarant, kukuřice, čerstvá zelenina (většina), avokádo, datle, hrozny, čerstvé ovoce (většina- i citron), med, javorový sirup, melasa, čerstvý kokos, sójové produkty, některé druhy luštěnin
Mírně kyselinotvorné potraviny: drůbež, maso z vnitřností, mléko, ryby, obiloviny (většina), kukuřičný škrob, ovesné vločky, italské těstoviny, chřest, růžičková kapusta, kyselé zelí, olivy, švestky, hořčice, fazole, čočka, cizrna, pepř, nealkoholické nápoje, čaj, ocet, sušený kokos, semena, ořechy (většina)
Velmi kyselinotvorné potraviny: máslo, sýry, mořští živočichové, maso, vejce, cukr a všechny jídla o cukr obohacená, výrobky z bílé mouky. Zavařované, konzervované, sušené nebo sířené ovoce, alkohol, kečup, kakao, káva, většina syntetických léčiv.
zdroj: jj - Klas Zpravodaj
Komentáře
Natrium phosphoricum 10,0
Kalium bicarbonicum 10,0
Calcium carbonicum 100,0
Natrium bicarbonicum 80,0
Magnesium carbonicum 50,0
nechejte si namichat 0,5kg
>> Natrium phosphoricum 10,0 = Natrii hydrogenophospas 10g
>> Kalium bicarbonicum 10,0 = Kalii carbonas 10g
>> Calcium carbonicum 100,0 = Calcii carbonas 100g
>> Natrium bicarbonicum 80,0 = Natrii hydrogen carbonas 80g
>> Magnesium carbonicum 50,0 = Magnesii subcarbona 50g
Děkuji.
>> Natrium phosphoricum 10,0 = Natrii hydrogenophospas 10g
>> Kalium bicarbonicum 10,0 = Kalii carbonas 10g
>> Calcium carbonicum 100,0 = Calcii carbonas 100g
>> Natrium bicarbonicum 80,0 = Natrii hydrogen carbonas 80g
>> Magnesium carbonicum 50,0 = Magnesii subcarbona 50g
a ve které lékárně v Praze ho namixují.
Děkuji
Supermix mi před dvěma dny vyhotovila lékárna u nemocnice na Karlově náměstí, ta u parku, kde sídlí imunologie atd.
Proč jogurt je zásadotvorný a sýr (což je jen pokračování jogrutu je najednou silně kyselinotvorný, když procesy v mléce probíhající jsou stejne? Jen se hmota zbavuje vody a nechává uzrát- tedy pořád ty samé kvasinky mléčně kvasí!
Použita literatura:zejména kniha "Přírodní léčitelství v domácí praxi" Dr.Med.Ulf Böhmig,vydal knižní klub spol.s.r.o. v r. 1993, z německého originálu "Naturheilpraxis für zu Hause".
Použita literatura:zejména kniha "Přírodní léčitelství v domácí praxi" Dr.Med.Ulf Böhmig,vydal knižní klub spol.s.r.o. v r. 1993, z německého originálu "Naturheilpraxis für zu Hause".
Použita literatura:zejména kniha "Přírodní léčitelství v domácí praxi" Dr.Med.Ulf Böhmig,vydal knižní klub spol.s.r.o. v r. 1993, z německého originálu "Naturheilpraxis für zu Hause".
Kategorie: Chemie (celkem: 182 referátů a seminárek)
Informace o referátu:
Přidal/a: anonymous
Datum přidání: 16. ledna 2007
Zobrazeno: 352×
Příbuzná témata
Příprava Fe(OH)3 z kovového Fe a filtrace sraženiny hydroxidu železitého (protokol)
Filtrace- druhy filtrů
Příprava plynu
Příprava reklamní kampaně
Příprava a hydrolýza esteru
--------------------------------------------------------------------------------
Vytisknout referátPřidat referát do záložek
--------------------------------------------------------------------------------
Příprava Fe(OH)3 z kovového Fe a filtrace sraženiny hydroxidu železitého (protokol)
Název:Příprava Fe(OH)3 z kovového Fe a filtrace sraženiny hydroxidu železitého
Teorie: Separační metoda (oddělovací)
-filtrace,destilace,krystalizace,dedantace,odstřeďování,sublimace,
sedimentace
-filtrace:oddělujeme pevnou fázi od kapalné (x plynné)z heterogenní
směsy
Princip:Rozpouštění práškového Fe ve zředěné HCl,následná oxidace
Fe2+ na Fe3 pomocí H2O2,srážení kationů Fe3+ vodným vztahem zásady
NH3(aq) nebo NaOH nabo KOH,separace Fe(OH)3 filtrací za normálního
tlaku. Reakce: Fe+2HCl
Díky internetu jsem se dozvěděla, že natriumbikarbonát je opravdu jedlá soda, ovšem natron je hydroxid sodný, jenž je
"Nebezpečná látka pro člověka. Roztoky vyvolávají těžké poleptání kůže, očí a
sliznice. Při požití dochází k poleptání zažívacího traktu. Malá množství vyvolávají palčivou bolest, sevření hrdla a zvracení. Větší dávky způsobují rozsáhlou destrukci -
perforaci žaludeční stěny. Způsobuje těžké a bolestivé poleptání kůže. Expozice způsobuje zánět spojivek." To je pouze výňatek z bezpečnostního listu této chemikálie podle zákona o chemických látkách a chemických přípravcích.
Nevím, jestli je to chyba překladu nebo nějaká chemický zlepšovák, ale ráda si to nechám vysvětlit od nějakého znalce z oboru.
/autor,či překladatel/.
před půl rokem jsem byl také blázen do odkyselování těla a od té doby jsem prošel několika dalšími zdravotními přístupy a rád bych zde přítomné varoval. Předem upozorňuji, že nejsem chemik, lékař ani nic podobného. Jsem jen člověk, kterému doktor nedokáže pomoct, a tak hledá sám. Takže:
1/ ohledně toho, jak se stanovuje, zda je potravina zásadotvorná nebo kyselinotvorná, toto se děje pomocí stanovení množství zásadotvorných prvků (Ca, Mg, Na, K) a kyselinotvorných (P, S, Cl). Zásadotvorné potraviny mají více těch prvních a naopak. Proč je mléko takové a jogurt už je makový, tak to nemám ponětí, ale zdá se mi to velmi podezřelé, kvasné mikroorganismy určitě nemají schopnost přeměnit např. fosfor na vápník ap. a organické kyseliny tělo bezpečně oxidací přemění na oxid uhličitý a vodu, takže kvasný proces změnit povahu potraviny nemůže.
2/ rád bych na vlastní oči viděl člověka, kterému supermix v knize pana Tepperweina pomohl. Můj důvod ke skepsi není pouze ten, že mě osobně spíše dočasně přitěžoval, ale spíše ten, že jeho většina je lidským tělem naprosto nezpracovatelná. Rostliny mají schopnost přijímat anorganické soli jako svou potravu, nikoliv lidé. Míra využití například vápníku z uhličitanu vápenatého je několik málo jednotek procent, naprostá většina supermixu tedy končí jako zbytečná přítěž trávicí nebo vylučovací soustavě. Pokud by tomu tak nebylo, pak bysme jedli kosti jako psi a olizovali denně školní křídu na doplnění minerálů.
3/ Autor ve své knize vidí doplnění makrominerálů jako triviální záležitost a představuje si biochemii těla jako hurvínek válku. Minerály, kovy a stopové prvky tvoří v těle neskutečně složitou síť vzájemných vztahů a kdo si myslí, že zvýšením příjmu soli zvýší obsah sodíku ve svém těle, je na omylu - k tomuto tématu se vrátím dále.
4/ Teorie kyselosti a zásaditosti dělá dojem, jako že jde o něco nového, na co se přišlo právě teď, díky krizi v moderním zdravotnictví. Ale tak to není. Poznámky o této dietě a o její nepodloženosti jsou zmíněny například již v knize ze 30. let 20. století (Weston A. Price - Nutrition and Physical Degeneration - k dostání na amazon.com). Rozhodně netvrdím, že tato dieta nemůže někomu pomáhat, ale nebude pomáhat všem. Pokud se někdo chce do této diety více zakopat, doporučuji knihu The pH Miralce od Roberta Younga, je informačně tak 10x přínosnější než pan Tepperwein. Nicméně žádný přístup "Jedno řešení pro všechny" není funkční, protože lidé jsou jednoduše všichni jiní, včetně jejich biochemie a potřeb těla.
5/ Jen pro ilustraci toho, jak jsou propagátoři této diety vedle, si dovolím uvést příklady z výše uvedené knihy Dr. Price. Všichni považují živočisné bílkoviny za jedno z nejhorších zel. Jak tedy potom mohou kultury závislé téměř výhradně na živočišné produkci, konkrétně například Masajové v Africe, kteří jedí pouze mléko, krev a maso, mít perfektní zdraví?
6/ Řešení: mnohem lepší přístup ke zdraví nabízí vyšetření minerálů z vlasů. Díky němu je možné určit biochemickou identitu člověka a podle ní ušít danému jedinci dietu i potravinové doplňky namíru. Pro více informací o tomto doporučuji www.drlwilson.com a www.arltma.com.
Mnoho zdravu, DB
Moje poznatky:
1. Jsem člověk který se stravuje myslím zdravě, sportuji, občas o víkendu zhřeším to přiznávám bez mučení a i tak jsem cítila, že něco není v pořádku...časté nachlazení, následně dlouhé léčení, bolení hlavy, ženské problémy, záněty močových čest, polypy v nose, pálení žáhy(přestala jsem úplně pít kávu,víno i pivo dělalo mi to problémy).
Začala užívat ALKALA-N
Začala jsem užívat ALKAL-N každé ráno na lačno, rozmíchala v teplé vodě hrněk 2,5-3,0 dcl. Dle mého co mám vypozorováno na lačno je to nejlepší né po jídle, protože se tím zneutralizují žaludeční šťávy a špatně se potom tráví jídlo. Tohle jsem aplikovala asi půl roku + samozřejmě začala zkoušet kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny.
Po půl roce vyřadila ALKALA-N a zaměřila se pouze na potraviny, které už mám vypozorovány jak reagují v mém těle.
Závěr: Vřele všem doporučuji aspoň vyzkoušet, nemusí to působit samozřejmě na všechny stejně, pouze píšu o vlastní zkušenosti. Už dva roky jsem nebyla nemocná dvakrát se o mě něco pokoušelo a to jsem úspěšně zahnala česnekem. Imunita se mi spravila minimálně o 50%, nejsem unavená, plno energie, myslím si že jsem konečně našla tu správnou rovnováhu, která mi sedí. ALKALA-N jsem užívala pouze po dobu než se mi tělo jaksi ustabilizovalo a pak už jenom potraviny a to proto, že si myslím že dlouhodobé užívaní, jako u všech chemických přípravků, není dobré.
Dávám k dispozici svoje zkušenosti...naložte s nimi jak chcete. Přeju hodně štěstí. -Zd-
před...Dobrý den přeji všem.
Nedá mi to a musím reagivat na zde uvedený názor pana DB. Do jidté míry totiž má pravdu, ale tím, že té pravdy uvádí jen půlku, tak s ním nemohu souhlasit.
Předně, má pravdu, že uhličitany v Supermixu jsou nerozpustné ve vodě a tedy pro tělo velmi obtížně vstřebatelné. JENŽE. Už v žaludku máme kyselinu chlovodíkovou. A vzniklé chloridy už rozpustné ve vodě jsou a jsou tedy tělem využitelné.
Vůbech nechápu tu mánii, kterou v sobě máme díky toxický medicíně, totiž že VŠECHNO, co sníme, se musí vstřebat přímo do krve, jinak to nemá žádný význam. To je přece to nejnebezpečnější, co tělu můžeme udělat. Kdo z vás dokáže poznat, že tělu právě v tuto chvíli chybí řekněme 859 mg vápníku a tak ho tělu dodám ve formě, která jde přímo do krve. Tohle ví jen tělo samo a pokud má zdroj, tak si přesně těch 859 mg vezme a zbytek nechá projít střevem do pryč aniž by ho to nějak zatěžovalo. Jinak řečeno, farmaceutický přípravky, kde máte třeba 80 % vstřebatelnost, jsou vlastně pro tělo extrémně toxické a přetěžují celý, už tak přetížený, systém odpadového hospodářství.
Další věc - Supermix je podle mě určený především pro odkyselení - odstranění kyselin z těla. A to je podle mě docela geniální - kaše z různých uhličitanů postupně a dlouho prochází střevem ... a tělo samozřejmě ví, že teď má ve střevě něco alkalického .... a tak má šanci do toho střeva odvádět odpadní kyseliny, ty se navážou na kovy alkalických zemin v Supermixu, vytvoří většinou ve vodě nerozpustné komplexy ... a ty se stolicí spokojeně odejdou.
Dále vůbec nemohu souhlasit s jeho názorem, že lidi si minerály nedoplňují pojídáním anorganických solí. Například děti když potřebují vápník, docela automaticky olizují zdi. To, že my to neděláme, spíš svědčí o tom, jak máme tělo zblblé a zparchantělé naší chemickou toxickou výživou. (neříkám, že lízat zdi je normální, říkám jen, že už nedokážeme poznat, že nám některá látka nebo minerál chybí a nedokážeme se tělu postarart o jeho přísun).
Nedá...
A ještě dvě poznámky.
Pokud chcete u Supermixu více zvýraznit ten REMINERALIZAČNÍ efekt, tak spolu s ním je nutné brát vitamíny. Například. Aby tělo dokázalo zužitkovat vápník, potřebuje k tomu dostatek vitamínu D, aby dokázalo vstřebat a zužitkovat hořčík, je potřeba přidávat vitamíny C, E a B-komplex (konkrétně B2 a B6) - více viz knížky ing Janči.
A ještě poznámku ke zde proběhnuvší debatě o sýrech. Nejsem v této oblasti odborník, ale pokud vím, tak sýry se vyrábějí minimálně třemi způsoby. Ty nejkvalitnější pomocí syřidla - což je enzym získávaný ze žaludků telátek. Dále pak srážením kyselinou nebo jak bylo uváděné výše pomocí kvasných bakterií produkujících nějaké kyseliny. Je jasné, že každá uvedená technologie bude produkovat úplně jinou kvalitu sýru a tvarohů a předpokládám, že i kyselá stopa v těle pak bude u různých typů odlišná. Ale opakuji, nejsem na to odborník a ani moc být nechci.
V dnesnej dobe ked su take kysle dazde moze aj ovocie a zelenina skor uskodit ako pomoct. S Kurtom suhlasim , ze mame velmi prekyselene organizmy a kazdy logicky uvazujuci clovek vie ze davky su pre kazdeho individualne (ono to zalezi od zaneplesenia tela, od kvality stravy. o tych masajoch je dobry clanok na http://pravekadieta.cz/2009/03/31/masajove-a-ateroskleroza/
- Odpovědět
Pošli odkaz