Zpráva o stavu

Doktorka.cz nabíhá na nový systém. Prosím omluvte dočasnou zhoršenou dostupnost služeb. Děkujeme!

Ingredience:

1 kg brambor (lepší jsou loňské)
300 ml smetany ke šlehání
50 g másla
muškátový oříšek
sůl a pepř

Jak dlouho?

  • Doba přípravy: 105 minut
  • více než hodinu
  • Počet porcí: 6

Příprava jídla:

1. Troubu předehřejte na 160 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Zapékací misku vymažte máslem, vyložte vrstvou brambor, osolte, opepřete, postrouhejte muškátovým oříškem a zalijte trochou smetany.

2. Ve vrstvení brambor pokračujte stejným způsobem, dokud není miska plná a dokud nespotřebujete všechny brambory.

3. Zhruba po jedné hodině pečení vyndejte z trouby, poklaďte plátky másla a pečte ještě 1/2 hodiny, dokud nebudou brambory zlatohnědé.

Tip Apetitu:
Ještě úhlednější porce získáte ze smetanových brambor tehdy, když je předpečete den předem, necháte vychladnout a před podáváním dopečete. Plátky si totiž vystydnutím hezky ,sednou‘, a až je budete krájet, na řezu se neroztřepí. Pokud se vám ale nechce začínat s nedělním obědem už v sobotu, nic se neděje. Vaše řezy budou v nejhorším případě vypadat jako na našem obrázku. I tak k nakousnutí, nemyslíte?

Zdroj: http://www.apetitonline.cz/

Ingredience: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><br><table><thead><tbody><tr><td><sub><sup>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <em><i><br><br />
  • Non-latin text (e.g., å, ö, 漢) will be converted to US-ASCII equivalents (a, o, ?).
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Reklama

Reklama