200 g uzeného lososa nakrájeného na 1 cm kousky,

3 lžíce másla ,

4 střední pórky bílé části,

8 lžíc smetany ke šlehání,

3 lžíce čerstvě nasekané pažitky.

 

Pórek rozkrojíme podélně na polovinu a nakrájíme na slabá kolečka. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pórek a za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Přidáme 6 lžic smetany ke šlehání a na mírném plameni za občasného míchání vaříme dalších 10 minut. Omáčku sundáme z ohně. Předehřejeme troubu na maximum. V míse smícháme smetanovou omáčku s kousky lososa a dobře promícháme. Směs přendáme do zapékací misky vymazané máslem a zapečeme v troubě asi 2 - 5 minut. Lososa přendáme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama