600 g očištěné ryby,

40 g másla,

2 lžíce rajčatového protlaku,

2 lžíce strouhanky,

2 kvašené okurky,

2 lžíce kaparů,

několik zelených oliv,

2 cibule,

1 lžička hladké mouky,

mletý pepř, sůl,

2 bobkové listy, citrón,

nakládané višně nebo brusinky,

petrželka.

Zelí:

600 g bílého hlávkového zelí,

40 g másla či sádla,

1 cibule,

2 lžíce rajčatového protlaku,

1 lžíce cukru,

sůl.

 

Z ruské kuchyně - Nejprve připravíme zelí: Jemně nastrouhanou cibuli zpěníme na másle (sádle), přidám e pokrájené hlávkové nebo kysané zelí, protlak a několik lžic vody a na mírném plameni dusíme téměř doměkka. Pak zelí osolíme a osladíme. Rybu pokrájíme na kousky o hmotnosti 40-50g, vložíme do kastrolu, osolíme, opepříme, přidáme kapary, jemně nakrájeno u a na části másla zpěněnou cibuli, rajčatový protlak, oloupané, semene zbavené a pokrájené okurky, bobkový list a několik lžic vody a dusíme na malém plaménku, až ryba téměř změkne (15-20 minut). Pak opatrně vmícháme mouku rozetřenou s máslem a krátce podusíme. Na pekáček rozložíme třetinu dušeného zelí, na ně rybu s přísadami, pokryjeme zbylým zelím, vše zalijeme šťávou z dušené ryby, posypeme strouhankou, poklademe vločkami másla a zapečeme 10 minut. Podáváme s olivami, nakládanými višněmi nebo brusinkami a zdobíme petrželkou.

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama