400 g mořských ryb,

50 g krevet,

dle možnosti 150g slávek jedlích.

 

Omáčka Romesco :

5 červených paprik,

100 g lískových oříšků,

50 g mandlí,

1 hlavička česneku,

3 plátky bílého chleba,

5 rajčat.

 

Rybí vývar :

1 rybí hlava,

500 g rybích vnitřností,

1 syrový celer, 2 mrkve,

1/2 cibule, 1 petržel,

1 rajče.

Ze španělské kuchyně - Ryby poprášíme moukou a zlehka opečeme na olivovém oleji. Stáhneme z plamene a osmahneme “dary moře“. Přidáme k rybám, olej slijeme a pustíme se do přípravy omáčky. Všechny ingredience nejprve pokrájíme nebo nahrubo nastrouháme (rajčata navíc předem oloupeme a chleba osmažíme). Zředíme vývarem a rozmixujeme. Mezitím přendáme ryby do pekáče, zalijeme rozmixovanou směsí a pečeme v troubě přibližně 15 minut při teplotě 150 stupňů.

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama