400 g mořských ryb,
50 g krevet,
dle možnosti 150g slávek jedlích.
Omáčka Romesco :
5 červených paprik,
100 g lískových oříšků,
50 g mandlí,
1 hlavička česneku,
3 plátky bílého chleba,
5 rajčat.
Rybí vývar :
1 rybí hlava,
500 g rybích vnitřností,
1 syrový celer, 2 mrkve,
1/2 cibule, 1 petržel,
1 rajče.
Ze španělské kuchyně - Ryby poprášíme moukou a zlehka opečeme na olivovém oleji. Stáhneme z plamene a osmahneme “dary moře“. Přidáme k rybám, olej slijeme a pustíme se do přípravy omáčky. Všechny ingredience nejprve pokrájíme nebo nahrubo nastrouháme (rajčata navíc předem oloupeme a chleba osmažíme). Zředíme vývarem a rozmixujeme. Mezitím přendáme ryby do pekáče, zalijeme rozmixovanou směsí a pečeme v troubě přibližně 15 minut při teplotě 150 stupňů.
Ingredience:
Přidat komentář