Drobné ryby očistíme, zbavíme hlav, vnitřností a kůže.Řádně prosolíme a naskládáme do kameninového hrnce, navrch musíme dát vrstvičku soli. Ryby uložíme do chladna na tři dny. Po třech dne ryby vyndáme řádně propereme ve vodě a osušíme. Naskládáme zpět do hrnce a zalijeme čtyřprocentním vinným octem (lze použít i normální) a opět tři dny necháme v chladu uležet.Po třech dnech vymacerované ryby vyndáme, odstraníme poslední zbytky kůže, nakrájíme na proužky, dáme do mísy, přidáme trochu hrášku, kolečka vařené mrkve, sterilovanou kapii nakrájenou na nudličky, nešetříme cibulí nakrájenou na kolečka. Zakápneme kvalitním olejem, přidáme mletý pepř, pár kuliček celého pepře,nového koření a bobkový list. Naskládáme do sklenice a necháme ještě dva dny uležet. Pracné, ale moc dobré, v chladu dlouho vydrží.

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama