Vážení uživatelé - pracujeme na migraci do nového systému. Je možné, že může být web v některých chvílích pomalejší. Pokud se tak stane, omlouváme se a věříme, že se vám nová verze bude líbit. Děkujeme!

pro 4 osoby :

400 g mraženého lososa,

1 cibule, 2 velká rajčata,

2 - 3 stroužky česneku,

1 svazeček petrželky,

2 tvrdé rohlíky,

400 g brambor,

2 vejce,

sůl, pepř, cayennský pepř, drcená celerová nať,

2 lžíce mouky, 2 lžíce strouhanky

1 osolené vejce,

30 g rozehřátého másla,

1 citrón.

 

Na omáčku :

1 nadrobno nasekaná cibule, 2 lžíce másla,

3 lžíce rajského protlaku,

2 šálky vývaru z brambor,

2 lžíce octa.

 

Očištěného lososa pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a spolu s cibulí, rajčaty, česnekem, petrželkou a rohlíky rozmělníme v mixéru. Brambory uvaříme doměkka a rozmělníme na kaši (vodu slijeme a uschováme). Přidáme vejce a rybí hmotu, dobře propracujeme, ochutíme solí, pepřem, celerovou natí a cayennským pepřem a vypracujeme malé kuličky. Obalíme je postupně v mouce, ve vajíčku rozšlehaném se solí a ve strouhance a osmažíme na másle dozlatova. Proložíme je plátky citrónu a necháme na teplém místě. Rajský protlak, vývar z brambor, sůl a cayennský pepř přidáme k tuku po smažení, na kterém jsme předtím nechali ze sklovatět cibulku, důkladně rozmícháme a vaříme do zahoustnutí. Nakonec ochutíme octem. Rybí krokety vložíme do omáčky a necháme 15-20 minut proležet. Podáváme s bílým pečivem.

Ingredience: 

Přidat komentář