4 porce ryby,

150 g žampiónů (nebo jiných hub),

1 dl bílého vína,

1 lžíce hladké mouky,

40 g másla,

sůl, mletý pepř, vývar.

 

Z ruské kuchyně - Porce ryby vložíme do kastrolu, proložíme je žampióny (houbami) pokrájenými na plátky, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a trochou vývaru tak, aby byly potopeny do dvou třetin a dusíme pod pokličkou, až změknou (15-20 minut). Měkké ryby a žampióny (houby) z kastrolu opatrně vyjmeme, do šťávy přidáme mouku rozetřenou s polovinou dávky změklého másla a za stálé ho míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Do omáčky vmícháme sůl, a zbylé máslo, porce ryby na talířích pokryjeme žampióny (houbami) a vše přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama