4 menší pstruhy,
60 g uvařených mandlí, oloupaných a nakrájených na plátky
1 střední cibule nakrájen na kolečka,
120 g hladké mouky,
2 lžíce pokrmového tuku,
2 střenky česneku, nakrájené na čtvrtky,
pepř, sůl, mletá sladká paprika
2 pomeranče oloupané a rozdělené na dílky.
Na větší pánvi rozpálíme tuk, přidáme cibuli a mandle. Za občasného mích ní opékáme tak dlouho, dokud cibule nezesklovatí. Opatrně přeložíme do malé misky a udržujeme při teplotě. Pstruhy obalíme ve směsi mouky a koření a opékáme na pánvi, v které jsme opékali cibuli. Opékáme, dokud nejsou hotové. Při pečení rybu jednou obrátíme. Hotové pstruhy polijeme cibulovou směsí, ozdobíme kousky pomeranče a podáváme. Mělo by to stačit na 4 porce.
Ingredience:
Přidat komentář