4 menší pstruhy,

60 g uvařených mandlí, oloupaných a nakrájených na plátky

1 střední cibule nakrájen na kolečka,

120 g hladké mouky,

2 lžíce pokrmového tuku,

2 střenky česneku, nakrájené na čtvrtky,

pepř, sůl, mletá sladká paprika

2 pomeranče oloupané a rozdělené na dílky.

 

Na větší pánvi rozpálíme tuk, přidáme cibuli a mandle. Za občasného mích ní opékáme tak dlouho, dokud cibule nezesklovatí. Opatrně přeložíme do malé misky a udržujeme při teplotě. Pstruhy obalíme ve směsi mouky a koření a opékáme na pánvi, v které jsme opékali cibuli. Opékáme, dokud nejsou hotové. Při pečení rybu jednou obrátíme. Hotové pstruhy polijeme cibulovou směsí, ozdobíme kousky pomeranče a podáváme. Mělo by to stačit na 4 porce.

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama