pro 4 osoby :
4 ks (200-250g) pstruh,
20 g sůl,
120 g mrkev, 120 g petržel (kořen), 120 g pórek
120 g houby,
2 g pepř celý, 2 ks bobkový list,
citron 50 g, 1 svazek petrželky,
2 dl bílé víno,
80 g máslo, 2 dl smetana.
Z maďarské kuchyně - Rozříznout po délce pstruha a odstranit vnitřnosti. Řádně rybu omýt a zvenku i zevnitř nasolit. Mrkev, petržel, houby a pórek nakrájet na tenká kolečka. připravené ryby položit do přiměřeného pekáčku. Zasypat nakrájenou zeleninou, ochutit pepřem, bobkovým listem, plátky citronu a petrželkou. Zalít suchým bílým vínem a takovým množstvím vody, aby byla ryba z poloviny zakrytá. přidat máslo a dusit při mírné teplotě, ryby obracet. Asi po 10 minutách dušení přilít smetanu, přivést k varu a ihned servírovat.
Ingredience:
Přidat komentář