Zpráva o stavu

Doktorka.cz nabíhá na nový systém. Prosím omluvte dočasnou zhoršenou dostupnost služeb. Děkujeme!

1 l vody, dvě polévkové lžíce oleje, 500 g čerstvých rajčat, polévková lžíce hladké mouky, střední velká cibule, 50 g rýže, 2 vejce, větší citrón.

Na zahřátý olej dáme drobně nakrájenou cibuli, hladkou mouku, a když vznikne slabounce růžová jíška, přilejeme horkou vodu, dobře promícháme a necháme delší dobu povařit. Rajčata přelejeme horkou vodou, oloupáme, nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do jíšky, kterou podle chuti osolíme. Rýži uvaříme ve slané vodě a přidáme do polévky. Nakonec polévku odstavíme, zašleháme dva žloutky, přidáme citrónovou šťávu z poloviny citrónu. Druhou polovinu citrónu nakrájíme na tenká kolečka vkládáme do polévky, kterou po přidání citrónu již nevaříme.

Ingredience: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><br><table><thead><tbody><tr><td><sub><sup>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <em><i><br><br />
  • Non-latin text (e.g., å, ö, 漢) will be converted to US-ASCII equivalents (a, o, ?).
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Reklama

Reklama