1 l vody, dvě polévkové lžíce oleje, 500 g čerstvých rajčat, polévková lžíce hladké mouky, střední velká cibule, 50 g rýže, 2 vejce, větší citrón.
Na zahřátý olej dáme drobně nakrájenou cibuli, hladkou mouku, a když vznikne slabounce růžová jíška, přilejeme horkou vodu, dobře promícháme a necháme delší dobu povařit. Rajčata přelejeme horkou vodou, oloupáme, nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do jíšky, kterou podle chuti osolíme. Rýži uvaříme ve slané vodě a přidáme do polévky. Nakonec polévku odstavíme, zašleháme dva žloutky, přidáme citrónovou šťávu z poloviny citrónu. Druhou polovinu citrónu nakrájíme na tenká kolečka vkládáme do polévky, kterou po přidání citrónu již nevaříme.
Ingredience:
Přidat komentář