125 g platýzových filetů,

šťáva z půlky citrónu,

bílý pepř, sůl,

petrželová nať,

50 g čerstvých žampiónů,

3 lžíce bílého vína,

1 lžička bílé instantní omáčky,

30 g rýže natural.

 

Filety opláchneme, rozřízneme po délce a pokapeme citrónovou šťávou. Nakrájenou petrželku a houby nasypeme na rybu, osolíme a opepříme. Filety srolujeme a propíchneme párátkem, uložíme je do ohnivzdorné mísy, zalijeme bílým vínem a zbylou citrónovou šťávou a dáme zapéci. Zároveň uvaříme rýži. Prášek na omáčku okořeníme kari a omáčku zavaříme. Uvařenou rýži smícháme s nakrájenou petrželkou a solí a podáváme ji jako přílohu k rybě s omáčkou.

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama