Zpráva o stavu

Doktorka.cz nabíhá na nový systém. Prosím omluvte dočasnou zhoršenou dostupnost služeb. Děkujeme!

suroviny :

brambory,

mouka,

sůl,

sádlo,

povidla

 

postup :

Studené brambory uvařené ve slupce oloupeme, pomeleme na masovém strojku /možno nastrouhat/, osolíme, přidáme mouku a vyválíme na vále. Mouky tolik, aby se těsto nelepilo. Z části ukrojeného těsta vyválíme váleček, který nakrájíme na cca 1,5 cm kolečka a vyválíme válečkem na nudle. Pečeme na plotně /nejlépe na sporáku na tuhá paliva/. Plotnu je třeba rozehřát a opatrně topit. Je třeba, aby se pekáčky opékaly pomalu, aby se nepřipálily. Upečené mastíme sádlem, máslem. můžeme potřít povidly. Jsou dobré s bílou kávou.

Ingredience: 

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><br><table><thead><tbody><tr><td><sub><sup>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Povolené HTML značky: <em><i><br><br />
  • Non-latin text (e.g., å, ö, 漢) will be converted to US-ASCII equivalents (a, o, ?).
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Reklama

Reklama