maso z rejnoka,

 olej,

hladká mouka,

pepř, sůl,

česnek (nemusí být).

 

Maso z rejnoků se často prodává ve větších kusech (od 0,5 -1 kg). Proto rybu po rozmrazení a důkladném omytí rozřežeme na menší, pokud možno stejné díly, o váze asi 200g. Takto připravené porce rejnoka osolíme, opepříme a ještě potřeme utřeným česnekem. Zakapeme citrónem, potřeme olejem a necháme v chladnu několik hodin (nejlépe přes noc) odležet. Odleželé maso z rejnoka obalíme v hladké mouce, do které můžeme přidat i trochu papriky či oblíbeného koření na ryby. Po tom vše dozlatova upečeme v horkém oleji. Podáváme s různě upravenými brambory, s bohatou zeleninovou oblohou a s různými studený mi majonézovými omáčkami.

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama