300-400 g tresky (filé),

olej na pečení,

1/4 l mléka,

1 lžíce krájené míchané zeleniny (čerstvé kořeninové nebo mražené),

20 g másla,

25 g mouky,

100 g čerstvých žampiónů,

1 lžíce kyselé smetany,

 mletý býlí pepř,

muškátový oříšek,

případně strouhaný sýr,

žloutek.

 

Tresku (slabé plátky) osolíme a na tuku pečeme po obou stranách do zlatova. Zároveň si připravíme světlou máslovou jíšku. V mléce povaříme 1 lžící zeleniny, scezený vývar přiléváme opatrně do jíšky a mícháme do hladké omáčky, kterou necháme povařit. Ochutíme muškátovým květem, mletým bílým pepřem, případně dušenými žampióny a 1 lžíci kyselé smetany. Místo nich můžeme do omáčky přidat strouhaný sýr a zjemnit žloutkem. Jako přílohu podáváme vařené brambory. Jako nápoj lze doporučit minerální vodu, mléko i bílé víno.

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama