Potřebujeme 2 litry pampeliškových květů, 4,5 litru studniční vody, 1,5 kg cukru, 1 citrón, 15 g kvasnic, kousek černého chleba, kousek zázvoru.

 

Pampeliškové květy opereme, zbavíme zeleného a dáme do láhve od okurek  a zalejeme svařenou vodou. Láhev ovážeme režným plátnem. Za dva dny vodu slijene, přecedíme a svaříme s cukrem, přidáme šťávu a kůru z citrónu a kousek zázvoru. Svařenou tekutinu necháme vychladnout, pak procedíme, přidáme kousek tvrdého černého chleba a droždí, všechno nalijeme do lahve a ovážeme. Víno necháme dva až tři měsíce za oknem na slunci kvasit, až je úplně čisté. Nakonec je stočíme do lahví, které zazátkované uložíme ve sklípku.

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama