24 ks zelených ořechů rozkrájíme, přidáme 15 g sko­řice, 8 g hřebíčku, 4 g muškátového květu, l litr žitné kořalky. Necháme 14 dní stát, občas protřeseme. Potom přecedíme. Svaříme 1/2 kg cukru s trochou vody, vy­chladíme, promísíme, uložíme na 6 neděl.

30 ks zelených ořechů

50 g skořice

l citrón

3 g nového koření

50 g hřebíčku

3 g muškátového květu

8 zrnek jalovce

2 ks puškvorce

l litr 60% lihu

0,5 l slivovice

0,5 kg cukru

Ořechy a citrón rozkrájíme na kousky, přidáme ko­ření a zalijeme lihem se slivovicí. Macerujeme 3 týdny, zfiltrujeme a zředíme vodou a cukrem podle chuti. Zhruba 1/2 kg cukru.

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama