pro 4 osoby :
750 g makrely nebo tresky,
75 g mandlí,
ocet,
sůl, pepř,
hladká mouka na obalení,
2 vejce,
citrón.
Celková doba přípravy 40 minut. Doba fritování 8-10 minut. Teplota 180OC.
Rybu omyjeme pod tekoucí studenou vodou a dobře osušíme. Mandle spaříme, oloupeme, ostrým nožem je nakrájíme na tenké lupínky. Maso nakrájíme na plátky, které potřeme z obou stran octem, osolíme je a opepříme. Jednotlivé plátky obalíme nejdříve jen v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec v mandlových lupíncích. Mandle k rybě přitiskneme. Tuk ve fritovacím hrnci zahřejeme na potřebnou teplotu a připravenou rybu po částech fritujeme. Hotové rybí steaky pokapeme citrónem a podáváme se zeleninovými kroketam.
Ingredience:
Přidat komentář