pro 4 osoby :

750 g makrely nebo tresky,

75 g mandlí,

ocet,

sůl, pepř,

hladká mouka na obalení,

2 vejce,

citrón.

 

Celková doba přípravy 40 minut. Doba fritování 8-10 minut. Teplota 180OC.

Rybu omyjeme pod tekoucí studenou vodou a dobře osušíme. Mandle spaříme, oloupeme, ostrým nožem je nakrájíme na tenké lupínky. Maso nakrájíme na plátky, které potřeme z obou stran octem, osolíme je a opepříme. Jednotlivé plátky obalíme nejdříve jen v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec v mandlových lupíncích. Mandle k rybě přitiskneme. Tuk ve fritovacím hrnci zahřejeme na potřebnou teplotu a připravenou rybu po částech fritujeme. Hotové rybí steaky pokapeme citrónem a podáváme se zeleninovými kroketam.

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama