4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce suchého bílého vína, 4 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce francouzské hořčice, 2 lžíce nadrobno nakrájené cibule, sůl, pepř, 4 plátky lososa, každý kolem 175 g.

Na ozdobení: plátky citrónu, snítky potočnice nebo řeřichy.

Suroviny na marinádu protřepeme ve sklenici se šroubovacím víčkem. Přelijeme do velké, mělké nádoby. Vložíme plátky lososa a obrátíme je, aby byly důkladně ponořené v marinádě. Asi na tři hodiny uložíme v lednicí nebo na chladném místě a mezitím plátky ještě jednou obrátíme.

Rozehřejeme gril. Rošt grilu potřeme trochou oleje a poklademe plátky lososa. Každý plátek potřeme trochou marinády a grilujeme zhruba 4 minuty na každé straně. (Pro 4 osoby)

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama