filet z lososa,
červená a žlutá paprika,
cibule,
jogurt,
kečup,
bílé víno,
ořechový olej,
sůl, pažitka,
citrónová šťáva,
rybí vývar
Fáš:
candát, veka, cibule,
bílek, smetana, sůl.
Z mletého candátího masa, veky, bílku, smetany a soli vyrobíme fáš. Vykostíme lososa a stáhneme z kůže. Posolíme, pokapeme citrónem, nakrájíme na plátky a obalíme do fáše. Posypeme pažitkou a zabalíme do alobalu. Vaříme ve vodě na mírném ohni asi 25 minut. Připravíme omáčky. Červenou omáčku připravíme tak, že na oleji osmahneme cibuli, přidáme kečup a pokrájenou červenou papriku, rozvaříme, rozmixujeme a zahustíme jogurtem. Žlutou omáčku vyrobíme obdobně ze žluté papriky, kečup nahradíme vínem. Rybu podáváme s opečenými brambory, teplou zeleninou a přelijeme omáčkami.
Ingredience:
Přidat komentář