l králík, l cibule, 100 g másla, 11,2 dl bílého vína, vývar, l lžíce kari koření, l lžíce hladké mouky, l žloutek, 150 g kořenové zeleniny, 2 lžíce šlehačky, petrželka, pepř, sůl

Králíka rozporcujeme a na másle skoro doměkka ope­čeme. Do pekáče přidáme celou cibuli. Podléváme vý­varem a přeléváme vypečenou šťávou. Pak poprášíme měkké maso moukou, přilijeme bílé víno a doplníme horkou vodou tak, aby maso bylo v tekutině ponořeno. Přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, kari koření, pepř a sůl. Maso dusíme doměkka. Pak z omáčky sebe­reme tuk a zahustíme ji žloutkem rozmíchaným ve šle­hačce. Procedíme a přeléváme jí porce na talířích. Podáváme s rýží.

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama