l králík, l cibule, 100 g másla, 11,2 dl bílého vína, vývar, l lžíce kari koření, l lžíce hladké mouky, l žloutek, 150 g kořenové zeleniny, 2 lžíce šlehačky, petrželka, pepř, sůl
Králíka rozporcujeme a na másle skoro doměkka opečeme. Do pekáče přidáme celou cibuli. Podléváme vývarem a přeléváme vypečenou šťávou. Pak poprášíme měkké maso moukou, přilijeme bílé víno a doplníme horkou vodou tak, aby maso bylo v tekutině ponořeno. Přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, kari koření, pepř a sůl. Maso dusíme doměkka. Pak z omáčky sebereme tuk a zahustíme ji žloutkem rozmíchaným ve šlehačce. Procedíme a přeléváme jí porce na talířích. Podáváme s rýží.
Ingredience:
Přidat komentář