hřbet a kýty z králíka, citrónová šťáva, celý pepř, tymián, 1,4 l bílého vína, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 středně velké mrkve, kousek celeru, l kořen petržele, sůl, l lžíce mouky, 2 dl smetany
Očištěné, opláchnuté a odblaněné maso nakrájíme na porce, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme čerstvě tlučeným pepřem, tymiánem, složíme do misky, zalijeme vínem a necháme v chladu 2 hodiny odležet. Zeleninu očistíme, opláchneme a pokrájíme na kousky. Na oleji zpěníme oloupanou a drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso i s Kořením, osmahneme, doplníme zeleninou, podlijeme vínem a pečeme v troubě. Při pečení poléváme maso vypečenou šťávou, případně horkou vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vydusit, zasypeme moukou, osmahneme, podlijeme zbývajícím vínem a povaříme. Pak šťávu procedíme, přilijeme smetanu, vložíme zpět maso a prohřejeme. Podáváme s vařenými brambory.
Přidat komentář