8 kousků králičího masa, sůl, 80 g slaniny, po snítce oregana, saturejky, tymiánu, máty, meduňky a estragonu (nebo přiměřené množství sušeného koření), asi 100 ml bílého vína, 4 cibule, 400 g míchaných hub nebo žampionů, 600 g malých oloupaných brambor, petrželka
Maso očistíme, opláchneme a osolíme. Slaninu nadrobno nakrájíme, dáme ji do pekáčku, pokryjeme masem, opečeme, přidáme koření, podlijeme trochou vína a pečeme. Podle potřeby podléváme vínem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, houby očistíme, nakrájíme, brambory opláchneme, vše přidáme k masu a pečeme doměkka. Koření vyjmeme, pokrm upravíme na zahřátou mísu a ozdobíme petrželkou. Podáváme s rajčatovým nebo okurkovým salátem.
Ingredience:
Přidat komentář