8 kousků králičího masa, sůl, 80 g slaniny, po snítce oregana, saturejky, tymiánu, máty, meduňky a estragonu (nebo přiměřené množství sušeného koření), asi 100 ml bílého vína, 4 cibule, 400 g míchaných hub nebo žampionů, 600 g malých oloupaných brambor, petrželka

Maso očistíme, opláchneme a osolíme. Slaninu nadrob­no nakrájíme, dáme ji do pekáčku, pokryjeme masem, opečeme, přidáme koření, podlijeme trochou vína a pe­čeme. Podle potřeby podléváme vínem. Cibuli oloupe­me a nakrájíme na kolečka, houby očistíme, nakrájíme, brambory opláchneme, vše přidáme k masu a pečeme doměkka. Koření vyjmeme, pokrm upravíme na zahřátou mísu a ozdobíme petrželkou. Podáváme s rajčato­vým nebo okurkovým salátem.

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama