l králík, 100 g slaniny, talířek čerstvých jedlých hub (i žampionů), l cibule, sůl, lžička grilovacího koření a lžička koření Divočina, olej

Králíka naporcujeme, nohy a hřbet prošpikujeme slani­nou, mírně osolíme a potřeme kořením, které jsme roz­míchali v troše horkého oleje. Na dno pekáčku rozkrá­jíme slaninu a rozškvaříme ji, přidáme nakrájenou cibuli, vložíme králíka, podlijeme mírně vodou a v pře­dehřáté troubě pečeme za občasného podlití, přelití vy­pečenou šťávou a obrácení. Před koncem pečení vsype­me do vypeku připravené houby, nakrájené na plátky, a společně zapečeme. Měkké maso vyjmeme, výpek po­sypeme lžičkou hladké mouky, osmahneme, podlijeme vodou (můžeme přidat i lžíci kečupu nebo sklenku ví­na), povaříme, porce masa omáčkou podlijeme a podá­váme s vařenými brambory nebo bramborovými kro­ketami.

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama