l králík, 100 g slaniny, sůl, pepř, 2 lžíce másla, l cibule, 3 bobkové listy, lžička celého pepře, lžička nového koření, l lžíce hladké mouky na zahuštění, trochu vína
Staženého a vykuchaného králíka naporcujeme, prošpikujeme částí slaniny, osolíme, opepříme a necháme odležet. Na zbytku rozškvařené slaniny osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme máslo a porce králíka opečeme. Přidáme bobkový list, pepř a nové koření, podlijeme vodou nebo vývarem z bujónu a pečeme v troubě za občasného přelití vypečenou šťávou a otočení masa. Měkké maso vyjmeme, koření vyhodíme, šťávu propasírujeme nebo rozmixujeme, zahustíme ji moukou rozmíchanou v troše vody, zalijeme sklenkou vína a povaříme. Porce králíka podáváme přelité omáčkou s bramborem, knedlíkem nebo rýží a se zeleninovou oblohou.