suroviny :
1 kg brambor,
2 hrnky hrubé krupice,
2 cibule,
6 stroužků česneku,
200 g škvarků,
sůl, mletý pepř,
majoránka
postup :
Vařené brambory rozmačkáme a dáme do pekáče, ve kterém jsme předtím na tuku osmahli škvarky. Přidáme krupici, nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, mletý pepř, majoránku a sůl. Vše promícháme a dáme do vyhřáté trouby péct. Během pečení neustále mícháme, až se vytvoří dozlatova opečený kostrbáč, podáváme s bramborovou či chlebovou polévkou.
Do vody dáme vařit zeleninu (mrkev, petržel, celer, květák, růžičkovou kapustu ...), brambory, cibuli a kroupy. Ke konci vaření přidáme tuk, vejce,pepř, majoránku a mletý česnek.
Ingredience:
Přidat komentář