8 menších nebo 4 větší porce kapra,
300 g rajčat,
2 lžíce oleje,
40-50 g másla,
hladká mouka,
bobkový list,
2 stroužky česneku,
1 cibule, citrónová šťáva,
sůl, pepř, špetka cukru,
sekaná petrželka.
Očištěnou rybu zakapeme citrónovou šťávou, proložíme kořením, pokapeme olejem a necháme asi 2 hodiny v chladnu. Pak maso osušíme, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a osmažíme z obou stran na oleji. Hotové porce dáme na nahřáté talíře, uložíme do teplé trouby a na másle v pánvičce rychle osmahneme kolečka cibule s plátečky česneku a plátky oloupaných rajčat, směs podlijeme trochou vody, přisladíme, podle chuti osolíme a opepříme. Mícháme, až se tekutina odpaří. Dušená rajčata okyselíme citrónovou šťávou a urovnáme na připravené porce kapra. Zdobíme sekanou petrželkou, plátky citrónu a podáváme s opečenými brambory.
Přidat komentář