8 menších nebo 4 větší porce kapra,

300 g rajčat,

2 lžíce oleje,

40-50 g másla,

hladká mouka,

bobkový list,

2 stroužky česneku,

1 cibule, citrónová šťáva,

sůl, pepř, špetka cukru,

sekaná petrželka.

 

Očištěnou rybu zakapeme citrónovou šťávou, proložíme kořením, pokapeme olejem a necháme asi 2 hodiny v chladnu. Pak maso osušíme, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a osmažíme z obou stran na oleji. Hotové porce dáme na nahřáté talíře, uložíme do teplé trouby a na másle v pánvičce rychle osmahneme kolečka cibule s plátečky česneku a plátky oloupaných rajčat, směs podlijeme trochou vody, přisladíme, podle chuti osolíme a opepříme. Mícháme, až se tekutina odpaří. Dušená rajčata okyselíme citrónovou šťávou a urovnáme na připravené porce kapra. Zdobíme sekanou petrželkou, plátky citrónu a podáváme s opečenými brambory.

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama