pro 4 osoby :

6 porcí kapra po 150 g

sůl, mletý pepř

hladká mouka

olej na pečení

100 g cibule

3 zelené papriky

120 g žampiónů nebo hříbků

2 stroužky česneku

3 lžíce rajčatového kečupu

asi 100 ml červeného vína.

 

Připravené porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v pekáčku na rozehřátém oleji upečeme v troubě dorůžova. Mezitím si v kastrolu na troše oleje zpěníme nakrájenou cibuli, k ní přidáme na nudličky nakrájené papriky, krátce podusíme, pak teprve přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, utřený česnek, přilijeme kečup a červené víno, je-li třeba přisolíme, a společně vše znovu podusíme. Upečeného kapra urovnáme na nahřátou mísu, přelijeme podušenou směsí a ozdobíme petrželkou a citrónem. Podáváme teplé jako samostatný pokrm nebo studené jako večeři, k teplému pokrmu podáváme vařené brambory ke studenému chléb nebo slané rohlíky. Doba přípravy asi 40 minut, 1 porce přibližně 2420 kJ.

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama