Vážení uživatelé - pracujeme na migraci do nového systému. Je možné, že může být web v některých chvílích pomalejší. Pokud se tak stane, omlouváme se a věříme, že se vám nová verze bude líbit. Děkujeme!

Ingredience:

1 balíček mraženého hrášku
1,5 l zeleninového vývaru
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
6 křepelčích vajíček (nebo malých běžných vajec)
sůl a pepř

Jak dlouho?

  • Doba přípravy: 25 minut
  • do 30 minut
  • Počet porcí: 6

Příprava jídla:

1. Hrášek vařte v zeleninovém vývaru asi 15 minut doměkka. Nechte trochu zchladnout a propasírujte do misky. Vraťte do hrnce a prohřejte.

2. Z másla a mouky si připravte světlou jíšku, polévku s ní zahustěte a krátce povařte. Osolte a opepřete.

3. Na teflonové pánvi si z křepelčích vajíček připravte volská oka.

4. Polévku rozdělte na talíře a ozdobte vajíčkem.


Tip Apetitu:

Proč mají naše sázená vejce tak do- konalý tvar? Na pánev jsme postavili běžné vykrajovátko na cukroví. Spe­ciální formičky prodává pražský obchod Momentum za zhruba 390 Kč.

Zdroj: http://www.apetitonline.cz/

Přidat komentář