Ingredience:
1 balíček mraženého hrášku
1,5 l zeleninového vývaru
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
6 křepelčích vajíček (nebo malých běžných vajec)
sůl a pepř
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 25 minut
- do 30 minut
- Počet porcí: 6
Příprava jídla:
1. Hrášek vařte v zeleninovém vývaru asi 15 minut doměkka. Nechte trochu zchladnout a propasírujte do misky. Vraťte do hrnce a prohřejte.
2. Z másla a mouky si připravte světlou jíšku, polévku s ní zahustěte a krátce povařte. Osolte a opepřete.
3. Na teflonové pánvi si z křepelčích vajíček připravte volská oka.
4. Polévku rozdělte na talíře a ozdobte vajíčkem.
Tip Apetitu:
Proč mají naše sázená vejce tak do- konalý tvar? Na pánev jsme postavili běžné vykrajovátko na cukroví. Speciální formičky prodává pražský obchod Momentum za zhruba 390 Kč.
Zdroj: http://www.apetitonline.cz/
Přidat komentář