pstruzi,

cibule,

sůl, sladká paprika mletá.

 

Zde se nejedná o návod na to, jak grilovat pstruha. Jde spíše o jeho naložení, které výsledný pokrm značně zkvalitní.

Vykuchané pstruhy omyjeme a osušíme. Potom bohatě posypeme (i zevnitř) směsí soli a sladké papriky (cca 1:1). Postupně ukládáme do nakládací misky (ne kovové) a prokládáme kolečky cibule. Nezalíváme žádnou tekutinou - ryba si pustí sama. Necháme odležet minimálně 8 hodin (raději do druhého dne) v chladu. Grilovat můžeme na libovolném grilu na roštu, nejlepšího efektu ale dosáhneme na dřevěném uhlí nebo otevřeném ohni, ale tam pozor na připálení.

Rada: aby se ryba nepřilepila k roštu, je vhodné před grilováním ryby potřít rošt trochou oleje nebo jiného tuku a nechat chvíli nahřát na grilu prázdný.

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama