1 candáta (může být maréna, kapr, filé z tresky),
4 menší cibule,
0,2 l smetany, 2 lžíce másla,
100 g strouhaného ementálu,
citrónovou šťávu, sůl.
Rybu pokapeme citrónovou šťávou, posolíme a dáme asi na 1 h. odležet. Poté ji zvolna asi 10 min. vaříme v osolené vodě v pekáči. Rybu vyjmeme, stáhneme z ní kůži, rozdělíme v půli a vyjmeme páteř s kostmi. Půlky složíme do máslem vymaštěného pekáče, hustě posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, pokapeme zbytkem másla a pečeme v troubě. Když je cibule měkká a začíná růžovět, vše zalijeme smetanou a zasypeme sýrem. Pečeme dál, dokud sýr nezrůžoví a smetana se z poloviny neodpaří.
Ingredience:
Přidat komentář