Suroviny :                                                              

8 velkých brambor

250g hlívy

1 cibule

1 lžíce majoránky

1 vejce

2 lžíce sekané zelené petrželky

2 lžíce oleje

50g másla

tuk na vymazání zapékací misky

sůl

pepř podle chuti

100g tvrdého sýra

 

 

Postup :

Velké zdravé brambory důkladně umyjeme kartáčkem a uvaříme se slupkou do poloměkka. Slijeme vodu, brambory podélně rozpůlíme a necháme je zchladnout.

 

Zatím si na hrubém struhadle nastrouháme sýr, nasekáme zelenou petrželku, zapékací misku vytřeme tukem (např. sádlem).

 

Poloviny zchladlých brambor vydlabeme lžičkou, přebytečnou surovinu jemně nasekáme nebo prolisujeme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hlívu a za stálého míchání osmahneme dohněda. Přidáme nasekané brambory, rozšlehané vajíčko, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a celou směs dobře promícháme.

Touto směsí naplníme půlky brambor, vložíme je do zapékací misky a pečeme v troubě, dokud zcela nezměknou. Před koncem pečení necháme na povrchu brambor rozpustit nastrouhaný tvrdý sýr.

Ingredience: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama