Vídeňský klaso guláš

300 g klasy (2 střívka), 1 velká cibule, 1 lž drceného kmínu, 1 větší paprika nakrájená na nudličky, 1 plná LŽ rajského protlaku, 2 LŽ polohrubé mouky, 1 lž mleté papriky, 3 š studené vody (množství přizpůsob podle potřeby), 1 lž solčanky, 3 - 4 stroužky česneku sůl, 1 lž majoránky, 1 větší cibule, hrubá mouka na obalení , 2 LŽ oleje.
1 š = jeden čajový šálek (1,8 dcl)
1 LŽ = 1 polévková lžíce
1 lž = 1 čajová lžička

Na oleji osmaž cibuli, přidej nakrájenou papriku, kmín, rajský protlak a společně smaž. Zasypej moukou, zamíchej, přidej mletou papriku a zalij vodou, Rozmíchej a nech přejít varem, vař do požadovaného zhoustnutí, pak ochuť solčankou, solí, majoránkou a česnekem. Při podávání posyp na kolečka nakrájenou cibulí, obalenou v mouce a osmaženou na oleji. (4 porce)