Marešovy čočkoráky

Suroviny: převařená čočka, vločka, 3vejce, polohrubá mouka (možno přidat celozrnnou mouku), mléko, másla, 1lžíce oleje, 4-5stroužků česneku, cibule, kečup, sůl, pepř, majoránka, kari

Postup:
Na másle a oleji osmahneme cibulku, kari, česneku, přidáme kečup a čočku. Mírně osmahneme a zalijeme malým množstvím vody a osolíme (voda se musí vyvařit). Uvařenou čočku necháme vychladnout a umeleme spolu s vločkami (2 díly čočky a 1 díl vloček). Přidáme další 2-3stroužky česneku. Vypracujeme těsto jako na bramboráky (mléko, mouka, vejce, majoránka, pepř, sůl dle potřeby).
Vysmažíme klasickým způsobem na oleji.
Doporučujeme podávat se sladkokyselým zelím.