Kostrbáč s bramboračkou

suroviny :

1 kg brambor,

2 hrnky hrubé krupice,

2 cibule,

6 stroužků česneku,

200 g škvarků,

sůl, mletý pepř,

majoránka

 

postup :

Vařené brambory rozmačkáme a dáme do pekáče, ve kterém jsme předtím na tuku osmahli škvarky. Přidáme krupici, nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, mletý pepř, majoránku a sůl. Vše promícháme a dáme do vyhřáté trouby péct. Během pečení neustále mícháme, až se vytvoří dozlatova opečený kostrbáč, podáváme s bramborovou či chlebovou polévkou.

 

Do vody dáme vařit zeleninu (mrkev, petržel, celer, květák, růžičkovou kapustu ...), brambory, cibuli a kroupy. Ke konci vaření přidáme tuk, vejce,pepř, majoránku a mletý česnek.